Op deze pagina houden we u op de hoogte van seizoensproducten en nieuws (English below).

Dit is Holland

Enige tijd geleden was About Flowers te zien in het programma ‘Dit is Holland’.

Men reist stad en land af op zoek naar passievolle verhalen uit ondernemend Nederland. En gaat op zoek naar persoonlijke verhalen, bijzondere achtergronden en krijgt een uniek kijkje achter de schermen.

Hiermee krijgt u een mooie impressie van de beleving bij About Flowers.

Pioen, kampioen van de rozen!

De prachtige Pioen is een echte seizoensbloem die de zomer aankondigt. Pioenen maar zijn maar kort verkrijgbaar en mede daarom erg gewild!

Wist je dat de Pioenroos in de top staat van het rijtje meest romantische bloemen? En terecht. De aantrekkelijke grote bloemen in wit, geel, roze en rood trekken direct de aandacht met hun vormen en pracht. Bovendien verspreiden ze een heerlijke geur. Hun uitstraling is onweerstaanbaar. Veel vrouwen bestempelen de Pioenroos als hun favoriete bloem.

Wie valt voor de charmes van de pioenroos heeft geluk; er zijn wel duizend soorten pioenrozen verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Keuze genoeg voor u en uw klanten dus! Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kan iedereen zijn hart ophalen; de pioen is er in zonnig geel, romantisch wit, zacht roze of vurig rood.

Enkele tips
Wanneer je Pioenen koopt, let er dan op dat de steel stevig is en dat de knop iets ontplooid is. Wil je het openen van de bloem nog iets helpen, spoel de knop dan dagelijks even af met wat lauw water.

Trouw jij in de zomer? Wat is er mooier dan een bruidsboeket vol heerlijk geurende Pioenen! Dit past helemaal bij het seizoen en zal je trouwdag nog meer waarde geven!

Laat About Flowers een bijzonder boeket voor je samenstellen!

Koningin van de zomerbloemen

De zonnebloem de zonnebloem staat garant voor een flinke portie zomergevoel en staat tevens symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien. Deze vrolijke bloem kent dus een zeer romantische maar dramatische love story!

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen. Vandaag de dag smullen mens en dier nog steeds van zonnebloempitten. Wist je trouwens dat de officiële naam van de zonnebloem Helianthus is? Een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).

Enkele tips:
Zonnebloemen zijn met name in de zomermaanden volop verkrijgbaar. Snij – voor ze op de vaas te zetten – een stukje van de stelen, verwijder de onderste bladeren en zet de stelen in schoon water met snijbloemenvoedsel. Zonnebloemen zijn dorstig, dus vul regelmatig bij met water. Zo heb je het langst plezier van jouw zonnebloemen. Gebruik een stevige vaas, want zonnebloemen zijn best zwaar.

Tulpentijd!

Het is elk jaar weer een feest: de opening van het tulpenseizoen in januari met de officiële aftrap op de Dam in Amsterdam. De Dam wordt dan door kwekers omgetoverd tot een enorme tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. Wauw! Op zaterdag 15 januari 2022 vieren wij Nationale Tulpendag. Deze dag markeert de start van het (snij)tulpenseizoen.

Het thema van 2022 is ‘Share Happiness’. Dit jaar vieren we de vreugde. De tulp ís van iedereen en vóór iedereen. De tulp staat voor verbinding dus een vrolijke bos voor jezelf en één voor de ander. Gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd.

Juist de tulp kan deze connectie maken want ze staat symbool voor hoop en positiviteit. Ondanks de Covid-19 pandemie zal het tulpenfeest dit jaar vooralsnog doorgang kunnen vinden. En dat is geweldig, want wie is er niet verliefd op deze vrolijke bloemen?

Tulpen zijn echt sfeermakers. Van een enkele tulp in een bijzondere vaas tot een weelderig boeket. Deze veelzijdige bloem vult elke ruimte met een vrolijke, gezellige sfeer. De levendige uitstraling maakt de tulp tot de vrolijkste bloem van Nederland.

Tulpen zijn veelzijdig. Wist je dat er meer dan 1.000 verschillende soorten zijn? Elk met hun eigen karakter en stijl. Dankzij de grote variantie zijn de mogelijkheden om tulpen te laten stralen in je interieur eindeloos. Omdat deze vrolijke bloemen in de vaas nog wat doorgroeien, oogt een tulpenboeket nooit stijf of saai, het leeft altijd.

Om optimaal te genieten van tulpen, is een goede verzorging belangrijk. Kies allereerst een ruime vaas waarin de stelen ruimte hebben om eventueel nog te groeien. Snijdt vervolgens de stelen schuin af en zet de tulpen in een klein laagje koud water. Dat het geven van een speldenprik onder de bloemknop voorkomt dat tulpen gaan hangen, is een hardnekkige fabel. Dit is juist slecht voor de bloem. Tulpen kunnen ook slecht tegen zon en warmte, zet de vaas daarom niet op een zonnige plek of bij de verwarming.

Wil je een tulp gebruiken in een bijzondere gebogen vaas? Zorg dan dat je de bloem een nachtje geen water geeft. Zo wordt de steel slap en kun je hem in de gewenste vorm buigen. Geef hem vervolgens gerust weer water: de steel behoudt zijn gebogen vorm.

tulpendag

Herfstpracht

De herfst is een prachtige tijd voor planten en bloemen. Herfstbloemen hebben veel te bieden en stralen nog een keer met prachtige kleuren voordat het winterseizoen aanbreekt. Ze zijn dan ook een must voor wie in huis graag sfeer en kleur ziet in het najaar. Niets is mooier en geeft meer sfeer dan regelmatig een verse bos bloemen in de tinten van de herfst als de nachten weer langer worden en de dagen korter.

Onder de planten ontbreekt het ook niet aan kleurige bloemen, besjes en fruit om van te genieten. We hebben in de winkel prachtige herfstarrangementen uitgelicht om uw huis, tuin of balkon mooi te kunnen versieren en een prettige najaarssfeer te creëren. Kom snel eens langs!

Chrysanten kleuren de herfst!

Een ‘gouden bloem’ voor warmte, kleur en geluk in je interieur. In China en Japan is men al eeuwen groot fan van de chrysant. Volkomen terecht! Want deze ‘gouden bloem’ brengt warmte en kleur, schittert in ieder boeket en is ook nog eens heel lang houdbaar. Dat is niet alleen heel erg fijn om voor jezelf op tafel te zetten, maar is evengoed ook heel leuk om cadeau te geven!

Chrysanten zijn in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen. Kies voor kleur en verrijk je huis met chrysanten in warme goudgele, bronsrode of diep oranje tinten. Of ga voor subtiel en rustig met chrysanten in kleurschakeringen van wit, roze of paars. Bovendien is deze prachtige bloeier er in verschillende soorten: de tros-, de pluis- en de santinichrysant. Bij deze laatste zitten de bloemetjes vertakt op de steel en zijn ze veel compacter. En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn er ook nog vele bloemvormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spider tot pomponvorm.

Enkele tips
Dé trucs om Chrysanten langer mooi te houden zijn een juiste omgevingstemperatuur en ultraschoon water. Als er bacteriën in het water komen, bederven je bloemen een stuk sneller. Verwijder daarom het overtollige blad, zodat het niet in het water hangt. Vul het water regelmatig bij: chrysanten hebben veel water nodig.
Wens jij ook iemand een lang leven toe met prachtig chrysantenboeket van About Flowers?

Gerbera

Vrolijke Gerbera’s

Vrolijk, kleurrijk, spontaan en gezellig. Dat is kenmerkend voor de Gerbera. Met een rijke variëteit aan kleuren past de Gerbera in elk interieur, bij elke emotie en gebeurtenis. In een gemengd boeket of juist alleen in een speciaal vaasje, de Gerbera straalt altijd.

Gerbera’s zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en spelen daarom altijd moeiteloos in op de laatste trends. Veel voorkomende kleuren zijn: oranje, geel, rood, paars, zalm, wit, roze en tweekleurig. De lange stengels van de Gerbera zijn behaard, waardoor ze er wollig uitzien en zacht aanvoelen. De bloemen hebben een doorsnee van 6 tot soms wel 14 cm. Gerbera’s toveren met hun frisse en heldere uitstraling eenvoudig een glimlach op jouw gezicht.

Een Gerberabloem bestaat uit een ring van kleine bloemblaadjes rondom een licht (groen) of donker (zwart) hart. De buitenste bloemblaadjes bepalen de vorm van de bloem. In het hart van de Gerbera vormen zich ringen van meeldraden. Deze zijn goed zichtbaar en hieraan kun je ook zien of een bloem vers is of niet. Bij een verse bloem bloeien de buitenste 2 tot 4 ringen van meeldraden. Zijn er meer zogenaamde meeldraadkransen zichtbaar, dan is de bloem minder vers.

Lisianthus, lieflijke schoonheid

De Lisianthus is geliefd om zijn authentieke, natuurlijke bloem en de vele kleuren. Bovendien blijft de bloem lang mooi. Deze lieflijke schoonheid komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado. Daar groeide de Lisianthus van nature in rivierbeddingen en prairiegebieden. Omdat ze tot de familie van de Gentiaan behoort, wordt ze daar ook wel prairiegentiaan genoemd. In Japan is de Lisianthus verder veredeld; daar komt de naam ‘Japanse roos’ vandaan.

De Lisianthus is er in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje en tweekleurig en in multicolor. In Nederland worden enkelbloemige en dubbelbloemige Lisianthus-soorten geteeld en elk jaar komen weer nieuwe soorten op de markt. Er is dus altijd een lisianthus die past in jouw interieur.

De lieflijke Lisianthus is tevens een krachtig symbool van waardering, dankbaarheid en charisma. Een mooi cadeau dus, ook om je liefde te tonen!

Orchidee: betoverende bloem voor stijl in elke omgeving

De fantastische kleuren en vormen van deze schoonheid zijn afkomstig uit het tropisch regenwoud. Voor iedere stijl is er wel een passende orchidee. Zij is er in allerlei indrukwekkende kleuren en prints, of je nu de vlinderachtige phalaenopsis neemt, de glitterige vanda of de slanke cymbidium, ze zijn allemaal net zo mooi als hun naam reeds doet vermoeden. Veel soorten zijn er ook in verschillende maten, variërend van mini-bloemen tot exemplaren met de meest uitbundige bloesem.

De symboliek van de orchidee

De orchidee symboliseert pure vriendschap. Wanneer Brazilianen ze elkaar cadeau geven, krijgen ze een kus voor elke bloem. In India symboliseert de blauwe vanda vrede, en in China staat de cymbidium voor vriendschap. De orchidee was de favoriete bloem van first lady Jackie Kennedy. En als je het nu over elegantie hebt…

Enkele tips
Geniet langer van orchideeën met de volgende tips:

 • Neem een schone vaas en vul deze met leidingwater met snijbloemenvoedsel
 • Knip de stengels op 3-5 cm schuin met een snoeischaar. Bij kleinere bloemen op 1 cm
 • Zet orchideeën nooit op de tocht, in de volle zon of dichtbij de centrale verwarming
 • Ververs het water in de vaas of het glas regelmatig!
 • Raak de tere binnenkant van de bloem niet aan, om te voorkomen dat ze al te snel verwelkt
 • Zet geen orchideeën in de buurt van een fruitschaal

On this page we keep you updated on the latest news and seasonal trends.

Peony, champion of all roses!

The beautiful Peony flower is a real seasonal product, that announces the summer. Peony flowers are only shortly available and thus very much wanted and beloved!

Peony Roses are something special. The bushes are lovely and vigorous with dark, glossy foliage and as spring warms to summer they become covered with huge, blousy blooms. Each flower is a work of art with layer upon layer of petals and a sweet and alluring perfume.

Some tips
When you buy Peony roses, watch the peduncles to be firm and the buds are ready to be opened. If you want to speed up the process, poor a little bit of warm (not hot!) water on the buds during a couple of days.

When you get married in these months, think of a georgeous Peony wedding with romantic perfuming Peonies! It will upgrade your wedding day even more!

Let us prepare a special Peony bouquet for you!

Queen of the summer flowers

Sunflowers guarantee you a huge chunk of summer feeling and they are also a symbol of the sun and love. In Greek mythology, nymph Clytia madly fell in love with the god of the sun, Apollo. Though she was very beautiful Apollo never answered her love. The result: Clytia died of misery, changed in a sunflower and turned so constantly with the sun to see ‘her’ sun god. This cheerful flower knows a very romantic but dramatic love story!

The sunflower is native to North and South America. Indians ate the seeds from the flower, along with beans, corn and pumpkins. Today, feast on humans and animals still consists of sunflower seeds. Did you know that the official name of the sunflower is Helianthus? A combination of the Greek words helios (sun) and anthos (flower).

Some tips:
Sunflowers are widely available, especially in the summer months. Cut – before putting them in the vase – a piece of the stems, remove the lower leaves and put the stems in fresh water with flower food. Sunflowers are thirsty, so provide fresh water regularly. This will give you the longest pleasure of your sunflowers. Use a sturdy vase because sunflowers are pretty heavy.

Tulip time!

It’s a party every year: the opening of the tulip season in January with the official kick-off on Dam Square in Amsterdam. The Dam is then transformed by growers into a huge tulip-picking garden with no less than 200,000 colorful tulips. Wow! On Saturday 15 January 2022 we celebrate National Tulip Day. This day marks the start of the tulip season.

The theme of 2022 is ‘Share Happiness’. This year we celebrate the joy. The tulip belongs to everyone and for everyone. The tulip stands for connection, so a cheerful bunch for yourself and one for the other. After all, shared joy is double joy.

Tulips really set the mood. From a single tulip in a special vase to a sumptuous bouquet. This versatile flower fills any room with a cheerful, cozy atmosphere. The lively appearance makes the tulip the happiest flower in the Netherlands.

Tulips are versatile. Did you know that there are over 1,000 different species? Each with their own character and style. Thanks to the large variance, the possibilities for making tulips shine in your interior are endless. Because these cheerful flowers continue to grow in the vase, a tulip bouquet never looks stiff or dull, it is always alive.

To fully enjoy tulips, good care is important. First of all, choose a spacious vase in which the stems have room to grow. Then cut the stems diagonally and place the tulips in a small layer of cold water. It is a persistent myth that giving a pinprick under the flower bud prevents tulips from drooping. This is actually bad for the flower. Tulips also do not tolerate sun and heat well, so do not place the vase in a sunny spot or near a heating system.

Do you want to use a tulip in a special curved vase? Then make sure that you do not water the flower overnight. This makes the stem limp and you can bend it into the desired shape. Then feel free to water it again: the stem will keep its curved shape.

tulpendag

Autumn beauty

Autumn is a wonderful time for plants and flowers. Fall flowers have a lot to offer and shine once more with beautiful colors before the winter season arrives. They are therefore a must for those who like to see atmosphere and color in the autumn. Nothing is more beautiful and gives more atmosphere than regularly a fresh bunch of flowers in the shades of autumn when the nights get longer and the days shorter.

Among the plants, there is also no shortage of colorful flowers, berries and fruit to enjoy. We have highlighted beautiful autumn arrangements in the store to beautifully decorate your home, garden or balcony and to create a pleasant autumn atmosphere. Come by soon!

Chrysanth flower, symbol of autumn

A ‘golden flower’ for warmth, color and happiness in your interior. In China and Japan people for centuries are one big fan of the chrysanthemum. Absolutely right! Because this ‘golden flower’ brings warmth and color, shines in each bouquet and is also very long lasting. That is not only very very fine to put on the table, but is equally also a lot of fun to give as a flowery present!

Chrysanthemums are in an unprecedented wide color palette. Choose color and enrich your home with chrysanthemums in warm golden, bronze or deep orange tones. Or go for subtile and quiet with chrysanthemums in shades of white, pink or purple. This beautiful bloomer is also available in various shapes: the spray, the fluff and the santinichrysant. At the latter are the flowers on the branched stem and they are much more compact. And as if that’s not enough choice, there are also still many flower shapes: from single to multiflowery and spider to pompon form.

The tricks to enjoy your beautiful Chrysanthemums longer are a correct ambient temperature and ultra clean water. If there are bacteria in the water, your flowers will be spoiled a lot faster. So remove the excess leaves, so they’re not spoiling the water. Fill the water regularly: chrysanthemums use a lot of water.

Do you also wish someone a long life with a beautiful Chrysanthemum bouquet of About Flowers?

Orchid: enchanting flower for style in any environment

The fantastic colors and shapes of this beauty originate from the tropical rainforest. There is an appropriate style for each orchid. She is there in all kinds of impressive colors and prints, wether you take the butterfly like phalaenopsis, the glittery vanda or the slim cymbidium, they are all just as nice as their name suggests. Many species are also in different sizes, ranging from mini-flowers to copies with the most exuberant blossom.

The symbolism of the Orchid

The Orchid symbolises pure friendship. When Brazilian people give each other Orchids as a gift, they get a kiss for each flower. In India the blue vanda symbolizes peace, and in China the cymbidium stands for friendship. The Orchid was the favorite flower of first lady Jackie Kennedy. And if you think about elegance…

Some tips
Enjoy your Orchids longer with the tips below:

 • Take a clean vase and fill it with tap water with flower food
 • Cut the stems on 3-5 cm diagonally with a sharp knife. In the case of smaller flowers on 1 cm
 • Never put orchids on the trip, in full sun or near the central heating
 • Refresh the water in the vase frequently
 • Don’t touch the tiny inner side of the flower, to prevent it from wilting quickly
 • Keep Orchids away from fruit
 • Lisianthus, lieflijke schoonheid

  De Lisianthus is geliefd om zijn authentieke, natuurlijke bloem en de vele kleuren. Bovendien blijft de bloem lang mooi. Deze lieflijke schoonheid komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado. Daar groeide de Lisianthus van nature in rivierbeddingen en prairiegebieden. Omdat ze tot de familie van de Gentiaan behoort, wordt ze daar ook wel prairiegentiaan genoemd. In Japan is de Lisianthus verder veredeld; daar komt de naam ‘Japanse roos’ vandaan.

  De Lisianthus is er in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje en tweekleurig en in multicolor. In Nederland worden enkelbloemige en dubbelbloemige Lisianthus-soorten geteeld en elk jaar komen weer nieuwe soorten op de markt. Er is dus altijd een lisianthus die past in jouw interieur.

  De lieflijke Lisianthus is tevens een krachtig symbool van waardering, dankbaarheid en charisma. Een mooi cadeau dus, ook om je liefde te tonen!

  [:nl _i=”0″ _address=”2.0.0.0″ /][:en _i=”1″ _address=”2.0.0.1″ /][: _i=”2″ _address=”2.0.0.2″ /]