On this page we keep you updated on the latest news and seasonal trends.

Peony, champion of all roses!

The beautiful Peony flower is a real seasonal product, that announces the summer. Peony flowers are only shortly available and thus very much wanted and beloved!

Peony Roses are something special. The bushes are lovely and vigorous with dark, glossy foliage and as spring warms to summer they become covered with huge, blousy blooms. Each flower is a work of art with layer upon layer of petals and a sweet and alluring perfume.

Some tips
When you buy Peony roses, watch the peduncles to be firm and the buds are ready to be opened. If you want to speed up the process, poor a little bit of warm (not hot!) water on the buds during a couple of days.

When you get married in these months, think of a georgeous Peony wedding with romantic perfuming Peonies! It will upgrade your wedding day even more!

Let us prepare a special Peony bouquet for you!

Lisianthus, lieflijke schoonheid

De Lisianthus is geliefd om zijn authentieke, natuurlijke bloem en de vele kleuren. Bovendien blijft de bloem lang mooi. Deze lieflijke schoonheid komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado. Daar groeide de Lisianthus van nature in rivierbeddingen en prairiegebieden. Omdat ze tot de familie van de Gentiaan behoort, wordt ze daar ook wel prairiegentiaan genoemd. In Japan is de Lisianthus verder veredeld; daar komt de naam ‘Japanse roos’ vandaan.

De Lisianthus is er in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje en tweekleurig en in multicolor. In Nederland worden enkelbloemige en dubbelbloemige Lisianthus-soorten geteeld en elk jaar komen weer nieuwe soorten op de markt. Er is dus altijd een lisianthus die past in jouw interieur.

De lieflijke Lisianthus is tevens een krachtig symbool van waardering, dankbaarheid en charisma. Een mooi cadeau dus, ook om je liefde te tonen!

Tulpentijd!

Tulpen zijn echt sfeermakers. Van een enkele tulp in een bijzondere vaas tot een weelderig boeket. Deze veelzijdige bloem vult elke ruimte met een vrolijke, gezellige sfeer. De levendige uitstraling maakt de tulp tot de vrolijkste bloem van Nederland.

Tulpen zijn veelzijdig. Wist je dat er meer dan 1.000 verschillende soorten zijn? Elk met hun eigen karakter en stijl. Dankzij de grote variantie zijn de mogelijkheden om tulpen te laten stralen in je interieur eindeloos. Omdat deze vrolijke bloemen in de vaas nog wat doorgroeien, oogt een tulpenboeket nooit stijf of saai, het leeft altijd.

Om optimaal te genieten van tulpen, is een goede verzorging belangrijk. Kies allereerst een ruime vaas waarin de stelen ruimte hebben om eventueel nog te groeien. Snijdt vervolgens de stelen schuin af en zet de tulpen in een klein laagje koud water. Dat het geven van een speldenprik onder de bloemknop voorkomt dat tulpen gaan hangen, is een hardnekkige fabel. Dit is juist slecht voor de bloem. Tulpen kunnen ook slecht tegen zon en warmte, zet de vaas daarom niet op een zonnige plek of bij de verwarming.

Wil je een tulp gebruiken in een bijzondere gebogen vaas? Zorg dan dat je de bloem een nachtje geen water geeft. Zo wordt de steel slap en kun je hem in de gewenste vorm buigen. Geef hem vervolgens gerust weer water: de steel behoudt zijn gebogen vorm.