Exposities

Het bedrijfsconcept van About Flowers behelst niet alleen de verkoop van bloemen, planten en woonaccessoires, maar stellen wij met enige regelmaat kunstenaars in de gelegenheid om in de winkelruimte te exposeren. Dat kan gaan om schilderkunst, fotografie of beeldhouwkunst.

Inmiddels hebben Esther van der Wallen (schilderkunst), Erland (fotografie), Helma Broekhof (schilderkunst), Kees Blom (schilderkunst), en Eelco Jongma (fotografie), van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Ina van Toor
Nu de zomervakantie dan ook nagenoeg ten einde is en de etalage en inrichting van About Flowers weer geheel in een nazomerse en herfstachtige sfeer is gebracht, is het ook weer tijd voor een nieuwe exposities.
Ditmaal hebben we Ina van Toor bereid gevonden, 22 werkelijk prachtige schilderwerken in onze winkel te exposeren. Ina is geboren en getogen in Den Haag en heeft daar de Kunstacademie gevolgd. Na wat omzwervingen is ze nu neergestreken in BelgiŽ en kan daar zich daar in alle rust weiden aan de schilderkunst. Het resultaat is er dan ook naar, mooie sfeervolle en vrolijke stillevens van bloemen.
Ook nu een reden te meer om About Flowers te bezoeken en met eigen ogen de winkel te aanschouwen en vanzelfsprekend even de tijd te nemen om naar werkelijk prachtige schilderijen van Ina van Toor te kijken, die trouwens ook te koop zijn.

Susan de vreugd


Ina over zichzelf
In mijn werk komen al jarenlang bloemen voor.
Eerst waren dit weelderige bossen, nu zijn die gereduceerd tot een enkel bloemetje of een klein takje. Liefst uit eigen tuin. Maar de bloemen zijn niet het enige belangrijke in mijn werk. Ik maak stillevens. Ik schilder bloemen die binnen, in huis staan. Met hun vazen zet ik ze steeds voor een vlak. Ik besteed veel aandacht aan de compositie.
Wat mij boeit en aan het werk houdt is het zoeken naar een evenwicht tussen de rechthoekige vormen in huis en de organische vormen van de bloemen. Daarbij strevend naar een rustgevende uitstraling van het resultaat.

Opleiding: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Den haag.


About Flowers exposeert van 1 september 2011 tot 30 december 2011 werken van Ina van Toor.

Eelco Jongma - Bloemenwinkel en Bloemist Den Haag
Eelco Jongma
Kees Blom - Bloemenwinkel en Bloemist Den Haag
Kees Blom
Helma Broekhof - Bloemenwinkel en Bloemist Den Haag
Helma Broekhof
Erland - Bloemenwinkel en Bloemist Den Haag
Erland
Esther van der Wallen - Bloemenwinkel en Bloemist Den Haag
Esther van der Wallen

About Flowers / Korte Houtstraat 14, Den Haag / info@aboutflowers.nl / 070-3621302 Nederlands / English